00d7b2b70583730ddcc505a725f34a967063b5a12https://www.lekkermakkelijk.nl

Makreelmousse met avocado

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Voorgerecht - Feest - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

Steek uit de sneetjes brood 4 sterren met een uitsteekvormpje of als u dat niet heeft snij de korstjes van de sneetjes brood en snijd ze schuin door. Bak de sterren of de drie hoekjes brood in de roomboter aan beiden zijde goudbruin. Maak de makreel schoon, verwijder de graatjes en verdeel in stukken. Doe ze over in een hoge mengbeker en voeg toe, de dille, de mascarpone, 2 eetlepels citroenrasp, 4 eetlepels citroenrasp en royaal versgemalen peper en zeezout. Pureer tot een romige mousse. Verdeel het over 4 glaasjes. Maak nu de avocadomousse. Snijd de geschilde avocado’s in stukken en pureer ze samen met 3 eetlepels citroensap tot een gladde mousse. Breng op smaak met versgemalen zeezout en peper. Verdeel de avocadomousse over de makreelmousse. Snijd de paling filets in schuine stukjes en leg dit op de avocadomousse samen met wat granaatappelpitjes, toefjes dille en een brood ster of driehoekjes brood.

Ingrediënten

  • 1 gerookte makreel
  • 6 takjes verse dille fijngehakt en paar takjes dille voor de garnering. Of neem 1/2 eetlepel gedroogde dille
  • 150 gram mascarpone
  • 1 citroen
  • 2 avocado’s
  • 2 palingfilets
  • ½ granaatappel
  • 4 sneetjes witbrood
  • 2 eetlepels boter
  • Extra - ster uitsteekvormpje, staafmixer, hoge mengbeker, mooie glaasjes.

Receptnummer: 2035


Reageren


Meer smakelijke recepten

Carpaccio met gekonfijte sjalotjes in rode wijn, granaatappelpitjes en rucola

Maak eerst de gekonfijte sjalotjes. Pel hiervoor de sjalotjes en snijdt ze in vieren. Smelt de boter en voeg de sjalotten, tijm en de kruidnageltjes t...

Krokante mini pizzaatjes van filodeeg met olijven crème en Salchichon ham

Verwarm de oven voor op 195 graden. Maak eerst de groene olijvenpasta. Doe de olijven, de in stukken gesneden lenteui, knoflook, olijfolie en chilipoe...

Vis en gamba met aardappelpuree, groenten en Bouillabaissesaus

Oven voorverwarmen op 180 °C. Kabeljauw en zalm in zes stukken snijden en in ovenschaal leggen. Gamba's ernaast leggen. Verdeel 50 gram van de roombo...

Zalm hapje

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18