031bed7552b002aeb9a238b19076ba01ed7ae590bhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Geroosterde uien bouillon met geitenroom

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Voorgerecht - Feest - 4 personen - 45 minuten

Bereiding

Verwarm de oven op 175 graden. Pel de uien en snijd ze in vieren. Leg ze op de bakplaat. Halveer de knoflookbol en leg ze bij de uien samen met de takjes tijm. Schenk de olijfolie er over en hussel alles goed door elkaar zodat alles voorzien is van een laagje olijfolie. Maal er royaal versgemalen peper en zeezout over. Schuif het bakblik in de oven en rooster de uien in 20 minuten gaar. Schep het gedurende baktijd 2 keer om. Haal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Breng de bouillon aan de kook. Doe de uien en knoflook in een fijnmazig vergiet en duw met een lepel het vruchtvlees door het vergiet. Vang de uien pulp op, schraap de uienpulp onder de zeef los en voeg dit aan de warme bouillon. Druk de teentjes knoflook uit hun velletje en druk ze daarna ook door de zeef. Voeg de knoflook pulp bij de bouillon. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Snijd de halve rode ui in dunne halve ringen en meng met de citroensap. Maal er wat zout en peper over. Zet apart voor de garnering. Voeg de sherry toe en laat nogmaals 5 minuten trekken. Klop de slagroom lobbig met 1 theelepel shoarmakruiden en een mespunt zout. Schenk de soep in kleine glaasje en schep er een laagje lobbige room op. Garneer met flinterdunne ringetjes ui.

Ingrediënten

  • 4 rode uien
  • 1 bol knoflook
  • 6 takjes tijm
  • 6 eetlepels olijfolie
  • Versgemalen zeezout en peper
  • 4 eetlepels sherry
  • 1 halve rode ui ,een eetlepel citroensap
  • 800 ml vlees of groente bouillon
  • Extra - bakplaat, bakpapier, fijnmazige zeef, mixer

Receptnummer: 2038


Reageren


Meer smakelijke recepten

Huisgemaakte broodstengels met rozemarijn en serannoham

Doe het broodmix in de mengkom van de keukenmachine en voeg het water, de witte wijn en 4 eetlepels van de olijfolie toe. Draai circa 1 minuut tot er ...

Makreelmousse met avocado

Steek uit de sneetjes brood 4 sterren met een uitsteekvormpje of als u dat niet heeft snij de korstjes van de sneetjes brood en snijd ze schuin door. ...

Spaghetti tortilla met chorizo

Kook de spaghetti klaar volgens de verpakking met de kippenbouillon tabletten en een eetlepel olie. Laat als het gaar is uitlekken in een vergiet. Ver...

Spiced glühwein

Boen de sinaasappel en mandarijnen goed schoon. Snijd de sinaasappel en mandarijn in plakken. Doe 0,25 liter van de wijn samen met de mandarijn, sinaa...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18