05d479a5b8b1762336c695f66363029091bd6cc3bhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Witvis filets met sauce vierge

Hoofdgerecht - Kerst - 2 personen - 20 minuten

Bereiding

Verwarm de helft van de olijfolie en bak de kerstomaatjes 2 minuten aan. Voeg de knoflookplakjes en de ui-ringen toe en bak nog 2 minuten op halfhoog vuur. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en de rest van de olijfolie. Verwarm zachtjes 2 minuten. Leg de witvisfilets erin maal er royaal versgemalen zeezout en peper over. Laat 8 minuten zachtjes stoven. Met kabeljauw filets 4 minuten langer. Lepel tijdens het stoven steeds wat sauce vierge over de visfilets. Schep de witvis filets op 2 borden en lepel de sauce vierge erover.

Ingrediënten

  • 3 witvis filets, tilapia of 2 stukken kabeljauw
  • 2 rode uien in halve dunne plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook in dunne plakjes
  • 3 el kappertjes
  • 2 el fijngehakte basilicum
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • Rasp de schil en pers het sap van een halve citroen
  • 150 ml goede olijfolie

Receptnummer: 2057


Reageren


Meer smakelijke recepten

Feestelijke broodkrans

Maak het deeg, doe het witbrood, water en boter in de mengkom van de keukenmachine. Pulse tot het zich een deegbal vormt. Leg het deeg in en kom en la...

Kipfilet met passie

Snijd de kipfilet overlangs in plakken. Bak in olijfolie bruin. Giet het pakje tomato fritto over de kipfilet en verwarm. Voeg de kappertjes toe. Kook...

Krokante mini pizzaatjes van filodeeg met olijven crème en Salchichon ham

Verwarm de oven voor op 195 graden. Maak eerst de groene olijvenpasta. Doe de olijven, de in stukken gesneden lenteui, knoflook, olijfolie en chilipoe...

Vis en gamba met aardappelpuree, groenten en Bouillabaissesaus

Oven voorverwarmen op 180 °C. Kabeljauw en zalm in zes stukken snijden en in ovenschaal leggen. Gamba's ernaast leggen. Verdeel 50 gram van de roombo...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18