0054280682d583bc08948c6ad40f897dd1433f912https://www.lekkermakkelijk.nl

Slasoepje met een crostini, belegd met Hollandse garnaaltjes, bleekselderij en reepjes jong bladsla

Voorgerecht - Lente - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

Snijd voor de crostini’s elk broodje in 4 lange plakken. Kwast de plakjes royaal in met olijfolie. Verhit een grillpan op hoog vuur. Gril de plakjes brood aan beiden zijden tot ze mooie grilstreepjes hebben. Wrijf de gegrilde sneetjes brood aan beide zijden in met knoflook. Pel het ei en hak het fijn. Meng de Hollandse garnaaltjes met citroenrasp, fijngehakte bleekselderij en breng op smaak met versgemalen zeezout en peper. Haal de blaadjes sla van de krop. Houd van een kropsla het hart heel, die gebruiken we voor de crostini’s. Was de sla en droog in de een slacentrifuge. Snijd de droge bladeren in reepjes. Smelt de boter en fruit de ui gedurende 5 minuten op zacht vuur. Voeg de komijnpoeder, nootmuskaat en gemberpoeder toe en fruit deze even mee. Maal er royaal wat verse peper over. Voeg de reepjes sla toe en laat de sla slinken op halfhoog vuur. Blus af met de witte wijn. Voeg dan de bouillon toe en laat 3 minuten zachtjes stoven. Voeg de slagroom en crème fraîche toe en laat nogmaals 2 minuten zachtjes stoven. Pureer de soep in de blender of met de staafmixer. Neem het hart van de sla en snijd de blaadjes in ragdunne reepjes. Voeg ze toe aan het mengsel van de garnalen en ei. Beleg de gegrilde sneetjes brood ermee. Warm de soep op en schenk in diepe borden. Leg een crostini op de rand van het bord en geef de rest erbij.

Ingrediënten

  • 50 gr boter
  • 1 zoete fijngehakte ui
  • mespunt komijnpoeder
  • mespunt geraspte nootmuskaat
  • mespunt gemberpoeder
  • versgemalen peper
  • 2 kroppen sla
  • 1 el citroenrasp
  • 200 ml witte wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 300ml slagroom
  • 100 ml crème fraîche
  • Voor de crostini’s
  • 2 langwerpige zuurdesembroodjes
  • 150 gr Hollandse garnaaltjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 half hard gekookt ei
  • 2 teentjes knoflook gehalveerd
  • Extra: grillpan, blender of staafmixer

Receptnummer: 2319


Reageren


Meer smakelijke recepten

Gegrilde groene asperges met zalm en gepocheerd ei

Was de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Snijd ze in de lengte doormidden. Wentel ze door 1 eetlepel olie. Verhit de grillpan 3 minuten voor en...

Geroosterde bloemkool steaks uit de oven met spiegeleitje

Verwarm de oven op 180ºC. Meng de olie met kerriepoeder en het komijnzaad. Maal er royaal zeezout en chilipeper over. Neem de bloemkool en snijd de s...

Kabeljauw met courgette linten, dille, citroen en pasta verde

Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de ovenschaal in met de roomboter. Was de courgettes en schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgettes. ...

Lentestamppotje van bleekselderij met gevulde kiprolletjes

Schil de aardappels en snijd ze doormidden. Breng 1½ water aan de kook en voeg de kruiden bouillontabletten toe. Kook de aardappelen in 30 minuten ga...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18