0255dc9a451b2e64a5d9a9abb49f8a70f68ff4a48https://www.lekkermakkelijk.nl

Lente ijsbergsalade met peultjes, doperwtjes, croutons en limoendressing

Voorgerecht - 4 personen - 15 minuten

Bereiding

Snijd de ijsbergsla doormidden en snijd de helften in kwarten. Was de sla voorzichtig en dep ze droog. Blancheer eerst de doperwtjes beetgaar, doe ze in een vergiet en spoel koud af. Laat ze uitlekken. Blancheer nu de peultjes in 3 minuten beetgaar en giet ze in een vergiet en spoel koud af. En laat ze ook goed uitlekken. Snijd de broodjes in blokjes. Verwarm een flinke laag olie in een koekenpan en bak de blokjes brood goudbruin en knapperig. Maal er flink wat zout en peper over en schep de uitgeperste knoflook erdoor bak nog 2 minuten en zet het vuur uit. Maak de limoendressing, meng alle ingrediënten door elkaar heen en breng op smaak met zout en peper. Halveer de kerstomaatjes en snijd de lente-uitjes in lange reepjes Maak de salade op. Pak je mooiste schaal en verdeel de kwarten ijsbergsla, kerstomaatjes aan de linkerkant van de schaal en drapeer de peultjes, doperwten met de reepjes lente ui er naast. Strooi de croutons erover. Halveer de eitjes en leg ze ertussen. Lepel wat dressing over de kwarten ijsbergsla en geef de rest er apart bij.

Ingrediënten

  • Voor de salade:
  • 1 krop ijsbergsla
  • 200 gr doperwtjes, diepvries of verse
  • 200 gr peultjes
  • 150 gr kerstomaatjes
  • 2 lente-uitjes
  • 2 ciabattabroodjes
  • olijfolie
  • 1 teentje uitgeperste knoflook
  • 3 zachtgekookte scharreleitjes
  • Voor de limoendressing:
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el mayonnaise
  • 3 el karnemelk
  • 1 lente-uitje fijngehakt
  • 2 tl gedroogde dragon
  • 2 el fijngehakte peterselie

Receptnummer: 2338


Reageren


Meer smakelijke recepten

Kabeljauw met courgette linten, dille, citroen en pasta verde

Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de ovenschaal in met de roomboter. Was de courgettes en schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgettes. ...

Lentestamppotje van bleekselderij met gevulde kiprolletjes

Schil de aardappels en snijd ze doormidden. Breng 1½ water aan de kook en voeg de kruiden bouillontabletten toe. Kook de aardappelen in 30 minuten ga...

Slasoepje met een crostini, belegd met Hollandse garnaaltjes, bleekselderij en reepjes jong bladsla

Snijd voor de crostini’s elk broodje in 4 lange plakken. Kwast de plakjes royaal in met olijfolie. Verhit een grillpan op hoog vuur. Gril de plakjes...

Spinazietaartjes met Parmezaanse kaas, ei en kerstomaatjes

Maak eerst het deeg. Doe de bloem in de keukenmachine en snijd de boter in blokjes en voeg ze bij de bloem. Voeg de Parmezaanse kaas, kerriepoeder en ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18