00fcbdac5baa6dfa2d11dd1c0baed4dacd6381855https://www.lekkermakkelijk.nl

Rode kool stamppot

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de warme melk en de nootmuskaat tot een puree. Roerbak de rode kool, de winterpeen en de komijn in een wok totdat alles beetgaar is. Voeg bij de aardappelpure en roer het geheel samen met de gehakte selderij door elkaar. Serveer met gebakken worstjes of met vegetarische balletjes.

Ingredi├źnten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 1 rode kool in dunne ringen
  • 2 winterpenen geraspt
  • 1 tl komijn (djinten)
  • 1 tl nootmuskaat
  • 150 ml melk
  • bosje selderij

Receptnummer: 265


Reageren


Meer smakelijke recepten

BBQ Gepofte aardappel met guacamole

Verwarm de oven voor op 200 ┬░C of zorg dat de bbq roodgloeiend is. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en pof deze circa 45 minuten in het midden...

Boerenkool met worst

Boerenkool in circa 20 minuten gaarkoken. Intussen in droge koekenpan spekreepjes op laag vuur zachtjes uitbakken. Rookworst verwarmen volgens gebruik...

Lentestamppotje met veldsla en hazelnoot

Schil de aarddappels en kook ze licht gezouten water in ca 20 min gaar. Verwarm de melk op een heel laag pitje. Rooster de hazelnoten in een droge koe...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18