0d676d212596bb8c2270fe28a201e09c6ce0b1c90https://www.lekkermakkelijk.nl

Lentestamppotje met veldsla en hazelnoot

Hoofdgerecht - Lente - 4 personen

Bereiding

Schil de aarddappels en kook ze licht gezouten water in ca 20 min gaar. Verwarm de melk op een heel laag pitje. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze grof. Maak indien nodig de veldsla wat kleiner. Giet de aardappels af en stamp ze tot een puree met de melk en de crème fraîche, en stamp er dan vlug de veldsla en de gehalveerde tomaatjes doorheen. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Garneer met de hazelnoten en serveer er gebakken karbonades of verse worstjes bij.

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 100 ml melk
  • handje hele hazelnoten
  • 150 g veldsla
  • 125 ml crème fraîche
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 4 karbonaadjes of varkensworstjes

Receptnummer: 934


Reageren


Meer smakelijke recepten

Rode kool stamppot

Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de warme melk en de nootmuskaat tot een puree. Roerbak de rode kool, de winte...

Voorjaarsstamppot met varkensfilet

Schil de aardappelen en kook ze in 20-25 minuten gaar. Roer de yoghurt en het ei door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verhit de grillpan. ...

Zomerstamppot

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de worstjes in ...

Zomerstamppotje

Schil de aardappels, snijd in stukken en kook ze gaar. Snijd de kerstomaatjes doormidden en leg ze op een ingevet bakblik. Sprenkel het sinaasappel...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18