
Stoofpotje met mosselen en zalm
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Feest - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Verwarm de olijfolie in een grote braadpan. Bak hierin 2 minuten aan beiden zijden de takjes trostomaatjes. Schep ze op en een bord. Dit is voor de garnering. Snijd de uien in ringen en doe ze in de pan samen met het venkelzaad. Roerbak de uien 3 minuten. Pers de knoflook er bovenuit en bak 1 minuut mee. Voeg de blikken tomaat toe en breng aan de kook. Laat 7 minuten zachtjes koken tot een dikke saus. Voeg de mosselen toe aan de tomatensaus. Laat de mosselen 7 minuten stoven in de tomatensaus en roer af en toe. Snijd de vis in grote stukken. Bestrooi ze met versgemalen peper. Schenk de visbouillon erbij. Schep het goed om zodat de bouillon door de tomatensaus is opgenomen. Voeg tenslotte de stukken vis toe. Laat 3 minuten stoven met de deksel op de pan. Draai de stukken vis voorzichtig om en stoof 5 minuten verder. Leg de trostomaatjes op de stoofpot, snijd de citroen in parten en serveer samen het stokbrood. Lekker met een groene salade.
Ingrediënten
- 1 kg mosselen
- 2 zalmmoten met huid
- 2 kabeljauwhaasjes
- 4 takjes trostomaatjes
- 2 uien
- 1 citroen
- 4 teentjes knoflook
- 1 el venkelzaad
- 1 el gedroogde dragon
- 3 blikken tomaatblokjes
- ½ l visbouillon
- 1 stokbrood
- 8 el olijfolie
Receptnummer: 3129
Reageren
Meer smakelijke recepten
Was de schelpen om zand en vuil te verwijderen, gooi schelpen die al open zijn weg. Leg de schelpen in een mosselpan en schenk de wijn erover. Knofloo...
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder beschadigde en openstaande schelpen. Snijd ondertussen de gember fijn. Halveer de peper in de lengte e...