05c16a1b78a03ae0ac6c31dc18cfef700e502bd94https://www.lekkermakkelijk.nl

Flammkuchen met varkenshaas

Lunchgerecht - Lente - 2 personen - 20 minuten

Bereiding

1. Maak eerst de muntsaus. Pureer alle ingrediënten tot een saus. Smaak af met zout en peper. Verwarm de oven op 220ºC. Bestrooi de varkenshaasjes met zeezout en peper. Bak ze rondom goudbruin in de roomboter. Zet dan het vuur laag en braad ze in 12 minuten rondom gaar. 2. Snijd de rode ui in dunne ringen en meng er wat olijfolie door. Rol het flammkuchen deeg uit en snijd er twee ovalen vormen deeg uit. Leg het met bakpapier op een bakplaat. Bestrijk dun met wat muntsaus, laat 2 cm van de randen vrij en verdeel de ringen ui erover. Bestrooi met de Parmezaan en gehakte pistachenoten. Schaaf de courgette in lange plakken en leg ze luchtig op de flammkuchen. Verdeel de kerstomaatjes erover en besprenkel met olijfolie. Kwast de randen in met knoflookolie. (1 teentje knoflook persen en mengen met wat zout en olijfolie) 3. Schuif de flammkuchen in de oven. Bak ze in 12 minuten goudbruin. Kook de doperwtjes in 5 minuten gaar en spoel ze koud af. Hak de eitjes fijn. Haal de varkenshaasjes uit de oven en laat 5 minuten rusten onder folie. 4. Snijd de varkenshaasjes in plakken en schep de rest van de muntsaus bij het bakvet. Laat even opkoken en schenk het in een schaaltje. Schep de flammkuchen op een langwerpig bord en schik de plakjes varkenshaas ernaast. Zet er ook een schaaltje munt saus bij en garneer af met muntblaadjes en radijsjes.

Ingrediënten

  • 2 handen spinazieblaadjes
  • 8 takjes munt de blaadjes losgeplukt
  • sap van een halve citroen
  • 4 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • - voor de varkenshaas
  • 2 varkenshaasjes op kamertemperatuur
  • 4 el roomboter
  • - voor de flammkuchen
  • 1 rol flammnkuchen deeg
  • 1 rode ui
  • 50 gr fijngehakte pistachenootjes
  • 3 el geraspte Parmezaan kaas
  • 1 courgette
  • 8 kerstomaatjes
  • 100 gr doperwtjes
  • 2 hardgekookte eitjes
  • Extra muntblaadjes voor de garnering, radijsjes

Receptnummer: 3969


Reageren


Meer smakelijke recepten

Herfstsalade met varkenshaas, paddenstoelen, knolselderij, blauwe kaas en noten in bladerdeeg

Stap 1: verwarm de oven op 200ºC. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwijder de plastic velletjes. Leg ze op elkaar. Rol het bladerdeeg uit op...

Mediterraans varkenshaasje

Verwarm de oven voor op 175ºC. Snijd de varkenshaasjes in de lengte in lange plakken. Was de courgettes en snijd in de lengte in plakken. Snijd evene...

Preischotel met varkenshaas

Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de prei, verwijder het donkergroene deel en snijd in smalle ringen. Snijd of pers de knoflook. Doe de aardappelsch...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18