04b1c10029409855f52b2c22f5cc43745c4ce2bbfhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Witlof soep met ham en ei

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Voorgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

1. Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd de sjalotten in dunne ringetjes en de witlof in reepjes. 2. Smelt de boter en bak de sjalotten een paar minuten en voeg dan de aardappel en witlof toe. 3. Bak 5 minuten en blus dan beetje bij beetje af met de bouillon. Laat dan circa 8 minuten koken. 4. Snijd ondertussen de ham in reepjes en hak de eieren fijn. 5. Voeg de room aan de soep en breng op smaak met Maggi en rasp er flink wat nootmuskaat over. 6. Schenk in kommen, verdeel de ham en ei erover en garneer met de fijngehakte peterselie. Lekker met stokbrood en kruidenboter.

Ingrediënten

  • 1 grote aardappel
  • 4 sjalotten
  • 4 el roomboter
  • 6 struikjes witlof
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 ml room
  • nootmuskaat
  • Maggi
  • 100 gr beenham
  • 4 hardgekookte eieren
  • 3 el fijngehakte peterselie
  • kuipje of blokje kruidenboter

Receptnummer: 4038


Reageren


Meer smakelijke recepten

Biefstuk met witlof, pruimen en rozemarijn

Rooster de hazelnoten goudbruin met een eetlepel boter. Bestrooi ze daarna met wat versgemalen zeezout en peper. Hak de hazelnoten grof en houd ze apa...

Salade met watermeloen, witlof en geitenkaas

Hak de helft van de walnoten grof en rooster ze samen met de rest van de walnoten in een koekenpan ‒ schep af en toe om. Haal de blaadjes van de wit...

Witlof gevuld met gehakt

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de witlof doormidden en verwijder het hart. Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat. Vul de ene helft van...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18