Risotto met gehaktballetjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 2 personen - 30 minuten
Bereiding
1. Los de tabletten kippenbouillon op in een liter kokend water. 2. Meng het gehakt met de rozijnen en pijnboompitjes en breng op smaak met zout en peper. Draai er balletjes van. 3. Snijd de gepelde uien in dunne halve ringen. 4. Verwarm in een pan 6 eetlepels olijfolie. Voeg de uien en de rozemarijn toe en fruit deze kort, braad dan de gehaktballetjes 5 minuten op halfhoog vuur. Haal de gehaktballetjes uit de pan en voeg nu de risotto toe en bak 2 minuten mee. Blus af met 4 eetlepels witte wijn. Voeg een kwart liter bouillon toe en laat op halfhoog vuur inkoken. Voeg dan weer bouillon toe en de gehaktballetjes. Herhaal dit tot de bouillon op is en de rijst beetgaar. Dit duurt ca 20 Ć 25 minuten. 5. Snijd de groene asperges in de lengte door, kwast ze in met olie en gril of bak ze in 5 minuten gaar. 6. Schep de risotto in diepe borden en leg de asperges ernaast
Ingrediƫnten
- 2 grote uien
- 250 gr risottorijst
- 1 el gehakte rozemarijnnaaldjes
- 300 gr rundergehakt
- 2 el grofgehakte rozijnen
- 2 el geroosterde gehakte pijnboompitjes
- 1 bosje groene asperges
- Uit de voorraadkast:
- Olijfolie
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 tabletten kippenbouillon
- Witte wijn
Receptnummer: 5649
Reageren
Meer smakelijke recepten
Doe de gehakt in de kom en voeg het ei toe. Vervolgens de beschuit, de knoflook en de ui. Haal wat naaldjes van de rozemarijn en hak die fijn. Voeg d...
Snipper de ui en bak deze in 1 eetlepel boter aan. Voeg de olijfolie toe en verwarm even mee. Voeg nu de risottorijst toe en bak de rijst 2 minuten op...
Snipper de sjalotten. Schraap de worteltjes en snijd in plakjes. Peultjes schoonmaken. Wijn in steelpannetje zachtjes verwarmen. Fruit de sjalotten in...