06bb0512266efa4922e4c3aa243f6157eb9f01c3chttps://www.lekkermakkelijk.nl

Warme rijstpudding

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hapje - Herfst - 2 personen - 20 minuten

Bereiding

Verwarm de oven op 180ºC. Meng de custardpoeder met 100 ml van de kookroom. Klop de eitjes los, samen met de melk, basterdsuiker, kaneel en kardemom. Voeg al kloppend het custard papje toe. Schep tenslotte de gekookte rijst toe. Verdeel het rijst mengsel over een kleine ingevette ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de oven. Hak de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter. Haal de rijstpudding uit de oven en verwijder de folie. Schep de kersen vlaaivulling erop en het koekruim mengsel. Bak ze nogmaals onafgedekt 5 minuten in de oven. Serveer er slagroom bij.

Ingrediënten

  • 2 volle el custardpoeder
  • 200 ml kookroom
  • 200 ml melk
  • 4 el witte basterdsuiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl kardemompoeder
  • 200 gr gekookte rijst
  • 2 el boter
  • 1/2 blikje kersen vlaaivulling, kant-en-klaar
  • 6 koekjes naar keuze
  • 2 el gesmolten boter
  • geklopte slagroom

Receptnummer: 5761


Reageren


Meer smakelijke recepten

Rijstpudding met amandelen

Doe de rijst , melk, room, suiker en cardamon zaadjes in een diepe pan. Schraap de vanillezaadjes van het stokje en voeg deze toe. Roe voorzichtig tot...

Rijstpudding met fruit en noten

Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Schenk de melk in een pan ...

Rijstpudding met tutti frutti

Doe de tutti frutti in een pan en voeg het water, diksap en kaneelstokjes toe. Laat een nachtje weken. Zet de volgende dag de pan met tutti frutti aan...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18