Bladerdeeg taart caprese met mozzarella, tomaat en basilicum
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Lente - 6 personen - 15 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de uien in dunne ringen. Fruit de uien 15 verder tot ze heel zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper. Rol het bladerdeeg uit en leg met bakpapier op een bakplaat. Vouw het deeg rondom 2 cm om. Klop de eidooiers los met de oregano en kaas. Bestrijk de randen met het eigeel mengsel. Prik met een vork gaatjes in de bodem en verdeel de uien erover. Bak de taartbodem in 25 minuten knapperig. Snijd ondertussen de tomaten en mozzarella in plakken. Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Bestrijk met de pesto. Schik nu dakpansgewijs de mozzarella, tomaten en basilicumblaadjes over de taart. Maal er zout en peper over. Heerlijk hoor. Geef er olijfolie en dikke balsamicoazijn bij om erover te druppelen.
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 3 uien
- 4 el boter
- 2 eidooiers
- 1 tl oregano
- 4 el geraspte kaas
- 3 el pesto
- 6 trostomaten
- 3 bollen mozzarella
- basilicumblaadjes
Receptnummer: 5994
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 190ºC. Roerbak het rundergehakt los, voeg 1 eetlepel olie toe en de rengdang pasta toe en bak het tot het gaat geuren. Voeg d...
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak de krieltjes 5 minuten voor in 2 eetlepels boter en een eetlepels olijfolie. Breng op smaak met versgemalen zo...
stap 1. Kook de spaghetti gaar en meng met 2 eetlepels kruidenboter. Snijd ondertussen de aardbeien en kerstomaatjes doormidden. stap2. Meng de r...