Portobello hamburger
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 2 personen - 20 minuten
Bereiding
1. Verwarm een grillpan of barbecue voor op middelhoge stand. Bestrijk de portobello’s met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Gril de portobello’s 4-5 minuten aan elke kant, tot ze zacht zijn en mooie grillstrepen hebben. 2. Gril de hamburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal 3-4 minuten aan elke kant voor medium-rare. Leg de plakjes cheddar op de burgers en laat ze licht smelten. 3. Rooster ondertussen de sesamzaadjes in een droge koekenpan op middelhoge stand tot ze goudbruin zijn. Zet apart. 4. Leg op twee portobello’s ijsbergsla en een gegrilde hamburger met cheddar. Beleg de burgers vervolgens met de tomaat en rode ui. Besprenkel met een beetje balsamicoazijn en leg bovenop nog een portobello. Bestrooi met geroosterde sesamzaadjes en serveer de burgers direct.
Ingrediënten
- 4 portobello’s
- olijfolie
- 2 hamburgers
- 2 plakken cheddarkaas
- 1 el sesamzaadjes
- 2 bladeren ijsbergsla, in grove stukken
- 1 tomaat, in plakjes
- ½ rode ui, in dunne ringen
- balsamicoazijn
Receptnummer: 6023
Reageren
Meer smakelijke recepten
Oven voorverwarmen op 180 °C. Kook de tagliatelle beetgaar. Haal het steeltje uit de portobello's en veeg ze indien nodig schoon met keukenpapier of ...
1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit. 2. Verarm de olie en bak de ui al omsche...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de knolselderij in 4 dikke plakken. Snijd rondom de schil eraf met een scherp mesje. Snijd ze bij zodat ze even ...