Mozzarella met hartige granola en geroosterde pompoenblokjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Herfst - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster ze 20-25 minuten in de oven, totdat ze zacht en goudbruin zijn. 3. Haal de pompoenblokjes uit de oven en verlaag de oventemperatuur tot 180°C. 4. Meng in een kom de havermout, pompoenpitten, hazelnoten, komijnzaad, korianderzaad, gerookte paprikapoeder en chilivlokken. 5. Klop in een andere kom het eiwit los en meng met de honing en sojasaus. Voeg het eiwitmengsel toe aan de droge ingrediënten en meng goed. 6. Verdeel het granolamengsel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 15-20 minuten in de oven tot de granola goudbruin en krokant is. Roer halverwege de baktijd even om. Laat afkoelen. 7. Plaats de mozzarella of burrata in het midden van een serveerschaal of bord. Verdeel de geroosterde pompoenblokjes eromheen. Bestrooi het geheel met de hartige granola.
Ingrediënten
- ½ pompoen, schoongemaakt en in blokjes gesneden
- 2 el olijfolie • 100 g havermout
- 2 el pompoenpitten
- 50 g hazelnoten, grof gehakt
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- ½ tl chilivlokken
- 1 eiwit
- 1 el honing
- 1 el sojasaus
- 2 bollen mozzarella (of burrata)
Receptnummer: 6120
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Snijd de courgette, aubergine, en de paprika’s in blokjes. 2. Roerbak de groentes 5 minuten in 3 eetlepels olijfolie. Voeg de knoflook, tomaatpu...
Maak de champignons schoon en snijd deze in dikke plakjes. Snijd de mozzarella ook in plakjes. Verhit een klein koekenpannetje met de olijfolie op het...
Verdeel de yoghurt over twee wijde kommen. Snijd de snack komkommertjes in plakjes en verdeel ze over de kommen. Snijd de avocado in parten. Snijd een...