Pangasiusrolletjes met aardappelsalade en snijbonen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Feest - 4 personen - 45 minuten
Bereiding
Breng een grote pan met water aan de kook. Kook de krieltjes in ongeveer 15 minuten gaar en giet ze daarna af. Meng intussen in een grote kom de mayonaise, de Griekse yoghurt, het karwijzaadpoeder, de rode ui, de bosui en de kappertjes. Voeg de krieltjes samen met de dille toe aan het mayonaisemengsel. Breng de salade op smaak met zout en peper en zet apart zodat de smaken kunnen intrekken. Kook de snijbonen in een pan met licht gezouten water in ongeveer 8-10 minuten beetgaar. Smelt de roomboter in een koekenpan en verwarm de snijbonen hier kort in om ze een mooie glans te geven. Breng op smaak met zout en peper. Halveer de visfilets in de lengte, bestrooi met viskruiden, rol op en zet vast met een cocktailprikker. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoge stand. Bak de visrolletjes 3-4 minuten per kant tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. De vis moet makkelijk uit elkaar vallen wanneer je erin prikt met een vork. Schep de aardappelsalade en de snijbonen op de borden en leg de gebakken rolletjes pangasiusfilet erbij. Tip: Garneer de vis eventueel met een beetje verse dille en serveer met de citroenpartjes voor een frisse touch. Tip: Voor een upgrade kun je de pangasiusfilet vervangen door kabeljauw of zalm. Beide opties geven een rijkere smaak, en vooral zalm past heerlijk bij de aardappelsalade en snijbonen.
Ingrediƫnten
- 500 g krieltjes, schoongemaakt en gehalveerd
- 75 g mayonaise
- 75 g Griekse yoghurt
- 1 tl karwijzaadpoeder
- 1 rode ui, fijngesneden
- 2 bosui, in dunne ringen
- 2 el kappertjes
- 4 el verse dille, fijngesneden
- 400 g snijbonen, schoongemaakt en in stukken
- 1 el roomboter
- 2 el olijfolie
- 4 pangasiusfilets
- 2 tl viskruiden
- Extra: cocktailprikkers
Receptnummer: 6166
Reageren
Meer smakelijke recepten
Leg de asperges voor gebruik een kwartiertje in koud water. Kook intussen vier eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water, pe...
Was de courgette en schaaf met de kaasschaaf in de lengte in lange plakken. Klop de eieren goed los. Smelt de boter in en grote koekenpan en verdeel d...
Verwijder de uiteinden van de sperzieboontjes, snijd ze in stukjes en kook ze beetgaar. Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking. Snipper...