0cf06a1a04e2068ecdac6601922689b1d9fda1792https://www.lekkermakkelijk.nl

Lotusnoodlesomelet

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Lunchgerecht - Winter - 3 personen - 20 minuten

Bereiding

1. Verhit de olie in een grote pan of wok op middelhoge stand. Voeg het kippengehakt toe en bak het rul tot het gaar is. 2. Voeg de knoflook, gember en chilivlokken toe aan de pan en bak ze een paar minuten totdat ze geurig zijn. 3. Voeg de vissaus en ketjap manis toe en meng goed door. Zet de pan met het gehakt opzij. 4. Kook de Lotus-noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 2-3 minuten). Giet af en zet apart. 5. Klop de eieren los in een kom en voeg een beetje zout en peper toe. 6. Verhit een beetje olie in een pan en voeg de groentes en een handje noodles toe. 7. Bak de groente en noodles tot ze iets knapperig zijn en schenk de helft van de eieren erbij. 8. Bak op laag vuur totdat de onderkant goudbruin is en de bovenkant net gaar. Vouw de omelet voorzichtig dubbel en schep op een bord. Herhaal nog eens zodat je twee omeletten hebt. 9. Schep het gekruide kippengehakt en de resterende noodles over de omeletten. 10. Garneer de omeletten met de kiemen en tuinkers voor een frisse en knapperige bite.

Ingrediënten

  • olie
  • 300 g kippengehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • 2 tl chilivlokken
  • 2 el vissaus (of een half blokje visbouillon)
  • 1 el ketjap manis
  • 250 g Lotus-noodles
  • 4-5 eieren
  • 250 g Thaise wokgroente
  • 2 el zonnebloemolie
  • 100 g kiemen (bijvoorbeeld radijskiemen)
  • 1 handvol tuinkers

Receptnummer: 6210


Reageren


Meer smakelijke recepten

Japanse roerbak

1. Verhit een beetje olie in een wok of grote pan op middelhoge stand. Bak de gamba’s in de pan totdat ze gaar en goudbruin zijn. 2. Voeg naar sma...

Kip noodle burgers

Kook de noodles en giet ze af. Gebruik twee van de bijhorende zakjes met kruiden, anders wordt het te zout. Klop de eieren los en meng de noodles er z...

Tomatennoodlesoep

1. Verhit een beetje olie in een wok of grote pan op middelhoge stand. Bak de gamba’s in de pan totdat ze gaar en goudbruin zijn. 2. Voeg naar sma...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18