073baf1604b4d6718864144346391011c6616fffdhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Tomatennoodlesoep

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Winter - 3 personen - 20 minuten

Bereiding

1. Verhit een beetje olie in een wok of grote pan op middelhoge stand. Bak de gamba’s in de pan totdat ze gaar en goudbruin zijn. 2. Voeg naar smaak een snufje chilivlokken toe voor extra pittigheid. Zet de gamba’s daarna opzij. 3. Verhit een beetje olie in de wok en voeg de Japanse wokgroente toe. Roerbak de groenten 3-4 minuten totdat ze gaar maar nog knapperig zijn. 4. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart. 5. Voeg de gamba’s, woksaus en sojasaus toe aan de groente in de wok. Roer alles door zodat de saus goed mengt met de noodles en groente. 6. Proef en voeg eventueel extra sojasaus of chilivlokken toe voor meer smaak en pittigheid.

Ingrediënten

  • olie
  • 200 g shiitake, gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stuk verse gember (ongeveer 2 cm), geschild en fijngehakt
  • 1 l water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 2-3 el sojasaus (naar smaak)
  • 250 g tomatennoodles
  • 1 paksoi, gewassen en grof gesneden
  • 100 g taugé
  • 2 zachtgekookte eieren, gepeld
  • 2 takjes basilicum

Receptnummer: 6215


Reageren


Meer smakelijke recepten

Bloemkoolsoep met geitenkaascrostini

1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. 3. Voeg de bloemk...

Japanse omelet met spitskool en avocado

Klop de eieren met de eidooiers los. Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en klop beetje bij beetje de melk erdoor. Klop dan in gedeeltes het eimeng...

Japanse roerbak

1. Verhit een beetje olie in een wok of grote pan op middelhoge stand. Bak de gamba’s in de pan totdat ze gaar en goudbruin zijn. 2. Voeg naar sma...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18