
Rigatoni met zuurkool en gekaramaliseerde ui
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 35 minuten
Bereiding
1. Verhit 2 el olijfolie in een grote pan en bak de ui op laag vuur tot deze mooi gekarameliseerd is (ongeveer 8-10 minuten). 2. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. 3. Roer de rest van de olijfolie, paprikapoeder en tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee. 4. Voeg de zuurkool en het laurierblad toe en laat 20 minuten zachtjes smoren op laag vuur. Voeg indien nodig een scheutje water toe om aanbranden te voorkomen. 5. Kook ondertussen de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht. 6. Verwijder het laurierblad en meng de pasta door de zuurkool. Voeg kookvocht toe voor een smeuïger resultaat en breng op smaak met zout en peper. 7. Verdeel de pasta over de borden en garneer met verse kruiden. Tip: Wil je het gerecht nog romiger? Voeg dan een scheutje kookroom of een lepel crème fraîche toe bij het samenvoegen van de pasta en zuurkool.
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 1 ui, in halve ringen
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el tomatenpuree
- 600 g zuurkool
- 1 laurierblad
- 400 g rigatoni (of een andere pasta)
- verse kruiden (bijv. basilicum of tijm) voor garnering
Receptnummer: 6225
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Verhit 1 el olijfolie in een pan. Bak de broodblokjes tot ze goudbruin en knapperig zijn. Zet opzij. 2. Verhit in dezelfde pan de rest van de olij...
1. Verhit de olie in een grote koekenpan met deksel op middelhoge stand. 2. Prik de braadworstjes lichtjes in met de punt van een mes. Leg ze in de p...
1. Kook de aardappelen in gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar. 2. Giet ze af en stamp ze fijn met 2 eetlepels boter. Voeg een scheutje kookr...