
Toetje met banaan, roomkaas en stroopwafel
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Winter - 4 personen - 18 minuten
Bereiding
1. Klop in een kom de roomkaas en de vanillesuiker luchtig. 2. Voeg de slagroom toe en klop verder tot het mengsel dik en romig wordt. Verdeel het roomkaasmengsel over dessertglazen of kommetjes. 3. Leg de banaanplakjes boven op het roomkaasmengsel en strooi vervolgens de verkruimelde stroopwafels over het toetje. 4. Herhaal dit een paar keer zodat er laagjes ontstaan. 5. Zet het toetje eventueel in de koelkast tot gebruik, of serveer direct. Tip: Druppel wat gesmolten chocolade of karamelsaus over het toetje voor extra smaak.
Ingrediënten
- 200 g roomkaas
- 2 zakjes vanillesuiker
- 100 ml slagroom
- 2-3 bananen, gepeld en in plakjes
- 2-3 stroopwafels, verkruimeld
Receptnummer: 6242
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van de cakemix (meestal rond de 180°C). 2. Smelt de suiker in een pan op lage stan...
Zeef de bloem en meng met het zout, bakpoeder en suiker. Maak een kuiltje in het midden. Schenk de melk erin, voeg dan ei toe en de gesmolten boter. M...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Was de pruimen en haal de pit eruit. Schil de appels en peren en snijd ze in stukjes. Smelt de boter in een grote koek...