
Ijskoude jasmijnthee mocktail
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Drankje - Zomer - 4 personen - 10 minuten
Bereiding
1. Breng het water aan de kook, laat iets afkoelen en giet over de jasmijntheezakjes. Laat 5–6 minuten trekken. 2. Verwijder de zakjes en roer indien gewenst de honing door de thee. Laat volledig afkoelen, eventueel in de koelkast. 3. Verdeel het fruit over 4 grote glazen, maar hou een paar stukjes achter. Voeg flink wat ijsblokjes toe. 4. Giet de gekoelde jasmijnthee in de glazen. Voeg een kneepje limoensap toe per glas en roer even door. Garneer met een takje munt en een schijfje fruit. Tip: Wil je een bubbelende variant? Vervang dan de helft van de afgekoelde thee door bruisend water. Voeg dit vlak voor het serveren toe.
Ingrediënten
- 1 l water
- 3 zakjes jasmijnthee
- 4 el honing (optioneel, naar smaak)
- 2 rijpe steenvruchten (bijv. pruimen, nectarines of perziken), in dunne schijfjes •
- ijsblokjes
- sap van 1 limoen
- takjes munt (voor garnering)
Receptnummer: 6367
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Neem 4 grote glazen en rasp hier wat verse gember in. 2. Doe in elk glas twee bollen citroenijs. Giet daar rustig Sprite overheen tot het glas bij...
1. Doe de ontpitte kersen in een blender of keukenmachine. Pureer glad. 2. Breng 1 dl kersensap met de suiker aan de kook, roer tot de suiker is opgel...
1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. 2. Klop de boter, kristalsuiker en basterdsuiker luchtig. Voeg het ei toe en ...