
Kersen limoen ijslolly's
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hapje - Zomer - 4 personen - 10 minuten
Bereiding
1. Doe de ontpitte kersen in een blender of keukenmachine. Pureer glad. 2. Breng 1 dl kersensap met de suiker aan de kook, roer tot de suiker is opgelost en laat afkoelen. 3. Meng de suikersiroop met de rest van het kersensap, het limoensap en de gepureerde kersen. 4. Verdeel het mengsel over de bekertjes, laat ongeveer ½ centimeter ruimte over onder de rand. Steek een stokje in elk bekertje. Zet minstens 6 uur in de vriezer. 5. Laat kort ontdooien of dompel de bekertjes even in warm water om ze los te maken. Variatie-ideeën: Kiwi & appel Pureer 4 rijpe kiwi’s met 1 dl helder appelsap en een kneepje citroensap. Maak het eventueel wat zoeter met een beetje honing of agavesiroop. Aardbei & granaatappel Pureer 250 g aardbeien met 1 dl granaatappelsap. Voeg eventueel een beetje citroensap toe. Ananas & citroen Pureer 250 g ananas (vers of uit blik, uitgelekt) en meng dit met 1 dl citroensap en 1 dl water of appelsap.
Ingrediënten
- 400 g verse kersen, gehalveerd en ontpit
- 2 dl kersensap
- 100 g suiker
- sap van 2 limoenen
- Extra: 8 papieren of plastic bekertjes, 8 houten lepeltjes of ijsstokjes
Receptnummer: 6369
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Neem 4 grote glazen en rasp hier wat verse gember in. 2. Doe in elk glas twee bollen citroenijs. Giet daar rustig Sprite overheen tot het glas bij...
1. Breng het water aan de kook, laat iets afkoelen en giet over de jasmijntheezakjes. Laat 5–6 minuten trekken. 2. Verwijder de zakjes en roer indie...
1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. 2. Klop de boter, kristalsuiker en basterdsuiker luchtig. Voeg het ei toe en ...