
Rode-uiensoep met balsamico en kaascrostini
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Herfst - 4 personen - 35 minuten
Bereiding
1. Verhit olijfolie in een pan en fruit de uipartjes 8 minuten op lage stand, tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn. 2. Voeg de knoflook toe en blus af met balsamicoazijn. Voeg het laurierblad en de tijm toe. 3. Schenk de kippenbouillon erbij en laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Verwarm ondertussen de oven voor op de grillstand, op 180 °C. 4. Scheur het stokbrood in grove stukken. Besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met kaas. Zet onder de grill tot de kaas gesmolten en licht goudbruin is. 5. Verwijder het laurierblad. Serveer de soep warm met de kaascrostini erbij of erop.
Ingrediënten
- olijfolie
- 6 grote rode uien, in partjes
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 4 el balsamicoazijn
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- 1 l kippenbouillon
- 1 stokbrood
- geraspte kaas, bijv. Gruyère of oude kaas
Receptnummer: 6409
Reageren
Meer smakelijke recepten
Bak de aardappelen 5 minuten aan in de helft van de boter. Voeg de soepgroenten en de bouillon toe. Laat 30 minuten koken. Fruit in de rest van de bot...
Breng 1,5 liter water aan de kook. Voeg de kippenbouten, de bouillontabletten en de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en laat daarna 20 minuten z...
Snijd de uien in dunne ringen. Smelt de boter in een grote braadpan en bak de uien 5 minuten aan op hoog vuur. Zet daarna het vuur zacht en bak de uie...