
Stapel van pompoen, biet en mozzarella
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Herfst - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Besprenkel de plakken pompoen met wat olijfolie, zout en peper. Rooster ze ca. 20 minuten op een bakplaat. 3. Stapel om en om: een plak pompoen, een plak biet en een plak mozzarella. Herhaal eventueel voor een hogere stapel. 4. Bestrooi met zout en peper naar smaak en besprenkel met een beetje balsamicoazijn voor een frisse toets.
Ingrediënten
- ½ flespompoen, geschild en in plakken van ca. 1 cm dik
- olijfolie extra vierge
- 2 rode bieten, gekookt of geroosterd en in plakken van ca. 1 cm dik
- 1 grote bol mozzarella, in dikke plakken
- balsamicoazijn
Receptnummer: 6412
Reageren
Meer smakelijke recepten
Rooster de hazelnootjes goudbruin en hak ze fijn. Snipper de ui en bak met 1 eetlepel olijfolie 3 minuten op laag vuur. Snijd de bieten in stukken doe...
Schil de aardappels, snijd in stukken en kook ze met wat zout in 20 minuten gaar. Rasp ondertussen de bietjes fijn. Maak de makreel schoon en verdeel ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Rasp de gemberwortel en knoflook tot ieder 1 theelepel. Kook de couscous ...