
Rijst, spinazie en eieren uit de oven
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de gekookte rijst met de ontdooide spinazie. Voeg eventueel de rode ui en de knoflook toe. 3. Klop 3 eieren los met de room en de helft van de geraspte kaas. Breng op smaak met zout en peper. 4. Meng het eimengsel door de rijst en de spinazie en schep alles in een ingevette ovenschaal. Strooi de rest van de kaas erover. 5. Bak 25 minuten in de oven tot het gerecht stevig en licht goudbruin is. 6. Haal de schaal uit de oven, maak vier kuiltjes in het rijstmengsel en tik in elk kuiltje een ei. 7. Zet de schaal terug in de oven en bak nog 10 minuten, tot het eiwit gestold is maar de dooier nog zacht. 8. Serveer warm, bijvoorbeeld met een frisse salade.
Ingrediënten
- 500 g rijst
- 400 g (diepvries)spinazie, ontdooid en goed uitgelekt
- 1 rode ui, fijngesnipperd (optioneel)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt (optioneel)
- 7 eieren
- 100 ml room
- 250 g geraspte kaas
Receptnummer: 6437
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 220°C. Verwijder de stronk van de broccoli en verdeel in roosjes. Doe hetzelfde met de bloemkool. Zet de bloemkool- en brocco...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook deze vervolgens beetgaar. Snij de champignons in plakjes en snipper de ...
1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Breng een pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de aardappelschijfjes toe en kook ze ongeveer 5 minute...