0318e74c3adbc88b3cea178f982eb6ceed437837ehttps://www.lekkermakkelijk.nl

Rib eye met aardappeltjes

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Feest - 6 personen - 20 minuten

Bereiding

Haal het vlees ongeveer drie kwartier voor bereiden uit de koelkast. Voor de saus: Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en fruit hierin de sjalotjes tot ze goudbruin zijn. Blus af met de port en kook in tot de helft. Voeg de glacé toe en kook nog eens in tot de helft. Breng op smaak met zout en peper, en zet apart tot gebruik. Voor de pastinaakcrème: Oven voorverwarmen op 180 °C. Leg de stukken pastinaak in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper. Zet de pastinaak 45 minuten in de oven. Meng in de keukenmachine de pastinaak, room en roomboter tot een smeuïg geheel. Zet apart tot gebruik. Voor de Roseval-aardappeltjes: Oven voorverwarmen op 180 °C. Was de aardappels, schillen hoeft niet. Snijd elke aardappel in drie stukken. Leg ze in een ovenschaal, schep om met de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Leg het takje rozemarijn erbij. Ze de aardappeltjes 45 minuten in de oven. Voor het vlees: Oven voorverwarmen op 180 °C en alvast een schaal mee laten opwarmen. Bestrooi de rib eye met zout en peper. Verhit een pan met antiaanbaklaag, voeg dan pas de olijfolie toe en bak het vlees 1 minuut per kant. Leg het vlees in de warme ovenschaal en zet 2 minuten in de oven. Het vlees uit de schaal nemen en buiten de oven 5 minuten afgedekt in aluminiumfolie laten rusten. Verwarm intussen de borden voor, warm de saus en pastinaakcrème op. Leg op elk bord een stuk rib eye en schenk er een beetje saus over. Om elk stuk vlees een paar dotjes pastinaakcrème leggen en zes aardappelstukjes.

Ingrediënten

  • 6 stukken rib eye (of biefstuk) van elk 175 gram
  • 250 ml glacé (potje)
  • 3 sjalotjes, fijngehakt
  • 12 Roseval-aardappels
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 pastinaken, geschild en in stukken gesneden
  • 100 ml port
  • 125 ml room
  • 100 gram roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie

Receptnummer: 655


Reageren


Meer smakelijke recepten

BBQ Gepofte aardappel met guacamole

Verwarm de oven voor op 200 °C of zorg dat de bbq roodgloeiend is. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en pof deze circa 45 minuten in het midden...

Karbonade met geroosterde bietjes

Verwarm de oven voor op 210oC. Schil de bieten dun en snijd elke biet in 8 parten. Pel de uien en snijd deze in parten. Plet de teentjes knoflook. ...

Stoofvlees met rode wijn

Snipper de ui. Doe de ui, laurierblaadjes, jeneverbessen en rozemarijn in een grote kom. Leg het vlees erop en schenk de wijn erover. Laat minimaal 1 ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18