0e131fd33921f06aab397515c9c549a178d22e66fhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Bladerdeegknopen met kaas

Bijgerecht - Oud en nieuw - 6 personen - 30 minuten

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden. Haal de bevroren plakjes bladerdeeg met een mes van elkaar, laat ze 5-10 minuten ontdooien en verwijder de folie. Vet de bakplaat in of bekleed deze met bakpapier. Bestrooi de helft van de deeglapjes met de Provençaalse kruiden en een snufje zout. Leg de andere lapjes erop. Rol de flapjes die zo zijn ontstaan iets uit, zodat ze goed aan elkaar plakken. Snijd de deeglappen in repen van 1 cm. Leg in elke reep een losse knoop en leg deze op de bakplaat. Bestrijk de knopen met het losgeklopte ei en bestrooi ze met geraspte kaas. Zet de kaasknopen in de oven en bak ze in 15 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediënten

  • 1 pak Koopmans roomboterbladerdeeg
  • 75 gr geraspte kaas
  • 2 el gedroogde Provençaalse kruiden
  • snufje zout
  • 1 ei

Receptnummer: 668


Reageren


Meer smakelijke recepten

Bruschetta met blauwe kaas

Grill voorverwarmen op hoogste stand. In schaaltje honing door port mengen. Vijgen elk in 4 partjes snijden en circa 10 minuten in portmengsel laten m...

Miniquiches

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snij...

Spinazierollen met 3 soorten kaas

Snipper de ui en de munt in strookjes. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat de blaadje...

Zalm in bladerdeeg

Roerbak de spinazie in een scheutje olijfolie. Laat goed uitlekken. Meng de roomkaas met de tapenade, fijngeknipte peterselie en geraspte citroen. L...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18