Hollandse groentesoep met ballen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Winter - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
Breng 250 gr schenkel of soepvlees met 2 liter water aan de kook (geen zout toevoegen). Doe geen deksel op de pan. Schep met een schuimspaan het schuim weg dat bovenop komt drijven als het water kookt. Doe de bouillonblokjes erbij en laat de bouillon op laag vuur 1,5 uur zachtjes trekken. Haal het vlees uit de pan en snijd het klein. Kneed de kruiden door het gehakt en draai er kleine balletjes van. Laat de balletjes in de zacht kokende bouillon glijden. Voeg na 15 minuten de soepgroenten en vermicelli toe. Laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken, met de deksel half op de pan. Indien nodig nog wat extra op smaak brengen met zout en peper.
Ingrediƫnten
- 250 gr schenkel of soepvlees
- 6 vleesbouillonblokjes
- 1 zakje gehaktkruiden
- 300 gr gehakt
- 1 zak soepgroenten
- 1 handjevol vermicelli
- zout, peper
Receptnummer: 706
Reageren
Meer smakelijke recepten
Vul een grote soeppan met 1 1/2 liter koud water, het soepvlees en 2 theelepels zout en breng dit aan de kook. Laurier, tijm, foelie en peperkorrels t...
Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 5 minuten. Voeg de bloem toe en bak nog 5 minuten, of tot het mengsel begint te kleuren. ...
Strooi de inhoud van het zakje soep in een pan en voeg 1,5 liter koud water toe. Breng al roerend met een garde aan de kook. Voeg de soepgroente en do...
Snijd de ui in grove stukken. De winterpeen in blokjes en de prei in ringen. Snijd de bloemkool in kleine roosjes van de stronk. Verwarm de boter in e...