03306d2abf185d133c0dc84862066b043d9638a5dhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Pasta met asperges

Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Schil de asperges en snijd ze in stukjes van circa 2 cm, houd de kopjes apart.
Kook de asperges in ruim water met zout in 10 minuten gaar, voeg halverwege de kooktijd de tere kopjes van de asperges toe, dan blijven ze heel. Giet de asperges af en laat ze afkoelen. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Bereid ondertussen de Maggi Saus voor Asperges zoals aangegeven op de verpakking. Roer de hamblokjes en aspergestukjes door de saus. Verdeel de pasta over voorverwarmde diepe borden, schep de asperge-hamsaus erover en bestrooi het gerecht met peterselie.

Ingrediënten

  • 400 gr witte asperges

  • 500 gr tagliatelle
  • 1 doosje Maggi Saus voor Asperges

  • 50 gr boter

  • 250 gr hamblokjes

  • 1-2 el fijngesneden peterselie

Receptnummer: 746


Reageren


Meer smakelijke recepten

Aspergeschotel met pasta

Breng in een ruime kookpan 1 l water met wat zout aan de kook. Breek of snijd het onderste stukje van de asperges. Kook de asperges 1 minuut, neem ze ...

Asperges met ei, zalm en garnalen

Leg de asperges voor gebruik een kwartiertje in koud water. Kook intussen vier eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water, pe...

Pasta primavera

Breng een grote pan met met ruim water aan de kook en zout het water. Was intussen de asperges en snij ze in stukken. Verwarm de room in een klein ste...

Zalm met tagliatelle en gourgette

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in met een eetlepel van de olijfolie. Bestrooi de zalmstukken met peper en zout en leg deze in een...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18