03ca83c66626aa7145e9541ad70e61a67faafa982https://www.lekkermakkelijk.nl

Gebraden sukadelapjes

Hoofdgerecht - Kerst - 6 personen

Bereiding

Dep de sukadelapjes droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees aan beide zijden met zout en peper. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in de braadpan en bak het vlees rondom bruin. Laat de uitjes circa twee minuten meefruiten. Schenk warm water in de pan tot het vlees onderstaat. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels en azijn toe. Laat het vlees circa 150 minuten met de deksel op de pan op laag vuur gaar stoven. Maak van het braadvocht de jus en breng zonodig op smaak met zout en peper.

Ingrediƫnten

  • 1000 gram sukadelapjes
  • 1 ui
  • 50 gr boter
  • peper en zout
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 el azijn

Receptnummer: 866


Reageren


Meer smakelijke recepten

Gerookte runderlende met truffelmayonaise

Meng voor de saus de mayonaise met de balsamicoazijn, truffel en gembersiroop. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart tot gebruik. Maak de rucola...

Hachee

Vlees in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten en vlees in 5 minuten rondom bruinbakken. Ui en suiker erdoor sc...

Kalfsstoof vlees

Smelt in een pan met dikke bodem de boter, besprenkel de kalf sukade met zout en bak deze rondom aan in de boer, flink kleur mag de sukade krijgen. Ha...

Stoofschotel met bokbier

Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes en verwijder de zaadlijsten. Schil de appel en haal het klokhuis eruit en snijd he...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18