066adb4658df21628e528fe66768da26baf2623fahttps://www.lekkermakkelijk.nl

Gravad lax

Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 25 minuten

Bereiding

Snijd de dille fijn en meng de met de suiker, peper en 1/2 theelepel zout. Strooi de helft van het dillemengsel in de schaal. Leg de moot zalm erop en bestrooi met de rest van het dillemengsel. Dek af met vershoudfolie, bedek met iets zwaars en zet de schaal 1 uur in de koelkast. (Eigenlijk moet die 24 uur staan) Meng ondertussen de mosterd met de azijn en klop de olie erdoor. Voeg het sjalotje toe en peper en zout naar smaak. Verwarm de doperwten en de tuinerwten. Bestrooi de zalm met zeezout en druppel de dressing erover. Serveer met de groenten.

Ingrediƫnten

  • 500 gr zalmhaasjes
  • 30 gr verse dille
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el witte-wijnazijn
  • 6 el zonnebloemolie
  • 1 sjalotje (fijngesnipperd)
  • 1 el suiker
  • 200 gr doperwten uit de diepvries
  • 200 gr tuinerwten uit de diepvries

  • zeezout

Receptnummer: 887


Reageren


Meer smakelijke recepten

Pastasalade met zalm

Kook de farfalle gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. En giet deze af. Voeg een beetje olijfolie toe om te zorgen dat het niet aan elk...

Quiche met zalm en broccoli

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ingevette vorm van 24 cm doorsnee met de plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem. Kook de roosje...

Zalm hapje

Zalm in bladerdeeg

Roerbak de spinazie in een scheutje olijfolie. Laat goed uitlekken. Meng de roomkaas met de tapenade, fijngeknipte peterselie en geraspte citroen. L...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18