0013a4edcdca793989ee58348dec946d103b29012https://www.lekkermakkelijk.nl

Lentestamppot

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 40 minuten

Bereiding

Schil de aardappels en breng met zout aan de kook. Laat 20 à 25 minuten gaar koken. Bereid ondertussen de groentes, snijd de bleekselderij in boogjes en kook de tuinboontjes in een laagje water 10 minuten voor. Laat uitlekken in een vergiet en haal het grijze velletje eraf. Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes. Stoom ze in 8 minuten beetgaar. Wrijf de zalmfilets in met de helft van de citroenrasp, peper en zout. Bak de zalm, smelt 25 gr boter en bak de zalm eerst op de velkant 2 minuten aan op hoog vuur. Zet het vuur laag en laat nog 4 minuten zachtjes nagaren. Draai de zalm nu om en bak nog 4 minuten op zacht vuur. Maak de lentestamp, giet de gare aardappeltjes af en verwarm de melk en boter in de pan. Doe de aardappeltjes erbij en stamp het grof met een pureestamper. Voeg een kwart van de citroenrasp toe en de fijngehakte dille. Breng goed op smaak met peper en zout. Schep dan de bleekselderij en de tuinboontjes er luchtig door. Verwarm de broccoli en bloemkoolroosjes in het bakvet van de zalm. Schep de stamppot in een schaal en schik de bloemkool en broccoliroosjes er omheen. Breek de gebakken zalm in flinters en leg deze op de lentestamp. Strooi er tenslotte de rest van de citroenrasp over. Serveer met parten citroen.

Ingrediënten

  • 1 kilo nieuwe kruimige aardappeltjes
  • 1 halve stronk bleekselderij
  • 250 gr diepvries tuinboontjes
  • 1 stronk broccoli
  • 1 bloemkool
  • 200 ml melk
  • 75 gr boter
  • 2 el verse of 1 el gedroogde dille
  • rasp van een onbespoten citroen
  • 2 zalmfilets met vel van circa 150 gr

Receptnummer: 1719


Reageren


Meer smakelijke recepten

Asperges met ei, zalm en garnalen

Leg de asperges voor gebruik een kwartiertje in koud water. Kook intussen vier eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water, pe...

Bietenstamp met makreel

Schil de aardappels, snijd in stukken en kook ze met wat zout in 20 minuten gaar. Rasp ondertussen de bietjes fijn. Maak de makreel schoon en verdeel ...

Gerechtjes voor de paasbrunch

Verdeel de zalmpaté over de toastjes. Garneer met kleine takjes verse kruiden. Verwarm de pasteibakjes en de ragout volgens de aanwijzingen op de ver...

Lentestamppotje met veldsla en hazelnoot

Schil de aarddappels en kook ze licht gezouten water in ca 20 min gaar. Verwarm de melk op een heel laag pitje. Rooster de hazelnoten in een droge koe...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18