0cf771d657761e49feb73c9e3a14a95fc1b57e854https://www.lekkermakkelijk.nl

Knapperige perentaart met hazelnoten en gember

Hapje - Herfst - 6 personen - 45 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed de taartvorm met de plakjes bladerdeeg, ook de randen. Duw de randen goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Hak de hazelnoten heel fijn of in de keukenmachine en voeg de suiker, vanillemerg en eierdooier toe. Meng tot een stevige pasta. Verdeel dit over het bladerdeeg. Schil de peren en laat het steeltje eraan. Besprenkel ze met het citroensap en bestrooi ze met de kardemompoeder. Leg de peren in een rij op de hazelnotenmengsel. Besprenkel ze met de gembersiroop. Schuif de taart in de oven en bak deze in 25 minuten goudbruin en knapperig. Bestrooi met de fijngehakte gember en bestuif met kaneelpoeder. Lekker met Griekse yoghurt.

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 150 gr hazelnoten
  • 4 el suiker
  • merg van een vanillestokje
  • 1 eierdooier
  • 6 sappige peren
  • 2 el citroensap
  • 1 tl kardemompoeder
  • kaneelpoeder om te bestrooien
  • 3 el gembersiroop
  • 4 gemberbolletjes fijngehakt
  • kaneelpoeder

Receptnummer: 1951


Reageren


Meer smakelijke recepten

Appel en peercompote

Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Doe er citroensap over tegen het verkleuren.
Kook de stukjes appel met weinig wa...

Gember-sinaasappel-boterkoek

Verwarm de oven op 175 graden. Mix de boter zacht met de suiker en sinaasappelrasp. Schep de bloem en een mestpunt zout erdoor. Kneed de helft van de...

Lentestamppotje met veldsla en hazelnoot

Schil de aarddappels en kook ze licht gezouten water in ca 20 min gaar. Verwarm de melk op een heel laag pitje. Rooster de hazelnoten in een droge koe...

Perentaartjes en scroppino

Voor de perentaartjes: Oven voorverwarmen op 180 °C. Meng in de keukenmachine de eieren en het amandelspijs tot een vloeibaar geheel. Verdeel dit ov...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18