013e95029d6c69339be80a3aac414b9fb8b940c41https://www.lekkermakkelijk.nl

Winterstoofpot van rundvlees, knoedels, kummel, boerenkool en uien

Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 45 minuten

Bereiding

Bak de grof gesneden uien aan in de boter. Voeg het vlees toe en bak het rondom aan. Voeg de plakjes knoflook, laurierbladen, jeneverbessen, kaneel en kruidnagels toe. Bak even mee. Blus af met de wijn en bouillon. Voeg de pruimen toe en breng alles aan de kook. Zet de deksel op de pan en laat 3 uur zachtjes stoven. Schep het af en toe even om. Maak meteen de knoedels, het brood moet lang weken. Verkruimel het brood en voeg de melk toe. Schep het om en laat het zo’n 3 uur afgedekt staan. Voeg dan het ei toe, het meel, de kummel en de fijngesneden peterselie. Rasp er verse nootmuskaat over en versgemalen peper en zout naar smaak. Draai balletjes als een stuiterbal van het brooddeeg. Strooi wat meel op een bord en wentel de balletjes hier doorheen. Breng een grote pan water aan de kook ze in 5 minuten gaar. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Voeg de boerenkool gesneden toe aan de stoofpot en stoof 15 minuten mee. Voeg tenslotte de knoedels toe en laat ze 5 minuten meestoven. De stoofpot is heerlijk met mosterd, zelfgemaakte appelmoes, friet en zoetzure komkommersalade.

Ingrediënten

  • 1 kg dikke sukade runderlappen in grote stukken van 6 cm dik
  • 1 klont boter
  • 4 grote uien, 4 teentjes knoflook
  • 4 laurierbladeren, 6 jeneverbessen
  • 2 stokjes kaneel, 6 kruidnagels
  • 1 zak gedroogde pruimen
  • 250 ml witte wijn
  • 500 ml runderbouillon
  • 300 gr boerenkool
  • Voor de knoedels
  • 150 gr oud wit brood
  • 250 ml melk, 1 ei, 2 el meel
  • 1 tl kummel/karweizaad
  • 2 el heel fijngehakte peterselie

Receptnummer: 2183


Reageren


Meer smakelijke recepten

Eintopf met groene kool-rolletjes en mini-pasta

Meng in een kom het gehakt goed met het ei, de geraspte ui, kaneel, peper, ketjap en beschuit tot een stevige massa. Vorm er acht ovalen balletjes van...

Groentenschotel

Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de knolselderij en pompoen in dikke plakken, schil ze en snijd ze in grove stukken. Schil de wortel met een du...

Hollands stoofpotje

Snijdt het vlees in grove stukken en bestrooi deze met zout en peper. Verhit de boter en bak het vlees bruin. Snipper de ui, de knoflook en bak deze e...

Stoofvlees met rode wijn

Snipper de ui. Doe de ui, laurierblaadjes, jeneverbessen en rozemarijn in een grote kom. Leg het vlees erop en schenk de wijn erover. Laat minimaal 1 ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18