06529d5cbf5e48a24458c5288e251b1b10fc52332https://www.lekkermakkelijk.nl

Salade van witlof in kruidendressing met geitenkaas bonbons

Lunchgerecht - Lente - 4 personen - 15 minuten

Bereiding

Was de witlof. Snijd 3 cm af van de onderkant van de witlofstruikjes. Haal de blaadjes los. Maak de kruidenolie. Doe de koolzaadolie, fijngehakte kruiden, poedersuiker en de frambozenazijn in een hoge mengbeker. Zet de staafmixer erin en pureer tot een mooie groene kruiden dressing. Breng op smaak met versgemalen zeezout en peper. Meng de blaadjes witlof door de kruidendressing. Schep de witlof in een mooie schaal. Draai van de zachte geitenkaas kleine balletjes. Rol een deel van de balletjes door de fijngehakte pistachenootjes, een deel door de fijngehakte bieslook en een deel door de geraspte citroenschil. Schik de bonbons van geitenkaas op de blaadjes witlof. Bak de kappertjes in wat boter en verdeel ze over de salade. Strooi er eventueel nog wat geroosterde amandelen over en geniet.

Ingrediënten

  • 4 struikjes witlof
  • 6 el koolzaadolie
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 el fijngehakte dille
  • 2 el fijngehakte basilicum
  • 1 el poedersuiker
  • 1 el frambozenazijn
  • 200 gr zachte geitenkaas
  • 2 el fijngehakte pistachenootjes
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 2 el geraspte citroenschil van een biologische citroen
  • 2 el kappertjes

Receptnummer: 2328


Reageren


Meer smakelijke recepten

Geroosterde bloemkool steaks uit de oven met spiegeleitje

Verwarm de oven op 180ºC. Meng de olie met kerriepoeder en het komijnzaad. Maal er royaal zeezout en chilipeper over. Neem de bloemkool en snijd de s...

Kabeljauw met courgette linten, dille, citroen en pasta verde

Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de ovenschaal in met de roomboter. Was de courgettes en schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgettes. ...

Lentestamppotje van bleekselderij met gevulde kiprolletjes

Schil de aardappels en snijd ze doormidden. Breng 1½ water aan de kook en voeg de kruiden bouillontabletten toe. Kook de aardappelen in 30 minuten ga...

Slasoepje met een crostini, belegd met Hollandse garnaaltjes, bleekselderij en reepjes jong bladsla

Snijd voor de crostini’s elk broodje in 4 lange plakken. Kwast de plakjes royaal in met olijfolie. Verhit een grillpan op hoog vuur. Gril de plakjes...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18