0520aefd7a426d224092b528eabf003ebf6fa96echttps://www.lekkermakkelijk.nl

Chinese koolsalade met koriander, pesto en pijnboompitten

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Bijgerecht - Zomer - 6 personen - 15 minuten

Bereiding

Snijd de rode ui in dunne ringen en laat weken in 2 eetlepels citroensap. Zet apart; deze zijn voor de garnering. Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Houd twee bladeren apart voor de garnering. Rooster de pompoenpitten goudbruin in 1 eetlepel olijfolie. Maak de korianderpesto in een hoge mengbeker. Voeg de koriander, de helft van de pompoenpitten, 6 eetlepels olijfolie, citroensap en de honing bij elkaar. Zet de staafmixer erin en pureer tot een fijne pesto. Breng goed op smaak met versgemalen peper en wat zout. Meng de korianderpesto met de Chinese kool. Leg de twee hele bladeren op een schaal en schep hierop de Chinese koolsalade. Bestrooi met de pompoenpitten. Garneer met de rode ui ringen.

Ingrediƫnten

  • 1 Chinese kool
  • 1 bosje verse koriander
  • 75 gr pompoenpitten
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • sap van een citroen
  • halve el honing
  • voor de garnering:
  • 1 rode ui in dunne ringen gesneden
  • 6 el olijfolie

Receptnummer: 2531


Reageren


Meer smakelijke recepten

Frisse banaan eisalade met citroen

Hak de eieren grof. Schik de bananen en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd de helften banaan elk in drie stukken. Meng het citroensap met de zonn...

Pastasalade met gebakken prei

Kook de strikjespasta gaar volgens de instructie op de verpakking. Snijd de prei in dunne ringen. Was de prei zorgvuldig. Dep de prei met een schone t...

Zoete rijstsalade met marshmallows en fruit

Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Knip ondertussen de marshmallows in kleine stukjes. Giet de vruchtjes af en vang het sap op. Giet de rijst a...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18