02ba979b1bebf72a27ce9d885f9b685836b88e6f3https://www.lekkermakkelijk.nl

Hongaarse pastei met varkenshaas, paprika en karwijzaad

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 50 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de uien in dunne ringen en fruit ze gedurende 10 minuten in 25 gram boter. Snijd de paprika’s in dunne reepjes en voeg ze bij de gesmoorde uien en bak ze 5 minuten mee. Snijd de varkenshaas in grove stukken. Bestrooi ze met een halve eetlepel karwijzaad en een halve eetlepel paprikapoeder. Voeg ook peper en zout toe. Schep de uien en de paprika uit de pan en voeg de rest van de boter toe. Bak de varkenshaas rondom bruin. Voeg de tomatenpuree toe en verkruimel het runderbouillontablet erboven. Voeg 200 ml water toe en schep alles goed om. Voeg nu ook de gebakken uien, de paprika en de rest van de karwijzaad en paprikapoeder toe. Laat alles 10 minuten zachtjes sudderen. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Schep de Hongaarse stoof in een ovenschaal. Bestrooi een werkvlak met wat bloem en leg 2 plakjes bladerdeeg op elkaar, rol ze een beetje uit en snijd er dunne lange repen van. Dit is voor de versiering boven op de pastei. Maak nu de deksel voor de pastei. Rol de overige 6 plakjes bladerdeeg uit, iets groter dan de ovenschaal. Kwast de rand in met eidooier. Leg het deeg op de ovenschaal en druk de randen goed vast. Bestrijk het deeg met de eidooier. Leg nu de repen bladerdeeg in ruitvorm op het deeg. Kwast deze ook in met wat eigeel. Maak in het midden van de pastei met een appelboor voorzichtig een gaatje. Bak de pastei in 25 à 30 minuten goudbruin en knapperig. Serveer met crème fraîche. Bestrooi met wat karwijzaad en paprikapoeder.

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes
  • 2 rode uien
  • 2 rode en 1 gele paprika
  • 1 el karwijzaad
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • ½ runderbouillontablet
  • 8 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 2 eidooiers
  • 200 ml crème fraîche
  • 50 gr roomboter

Receptnummer: 2618


Reageren


Meer smakelijke recepten

Biefstuk met witlof, pruimen en rozemarijn

Rooster de hazelnoten goudbruin met een eetlepel boter. Bestrooi ze daarna met wat versgemalen zeezout en peper. Hak de hazelnoten grof en houd ze apa...

Coq au vin blanc met pastinaak en groene salade

Verwarm de oven op 200ºC. Hak de kip in stukken. Bestrooi ze met versgemalen peper en zeezout. Bak de stukken kip in delen rondom goudbruin in een gr...

Kabeljauw, garnalen, champignons en druiven in roomsaus

Smelt de boter in een koekenpan. Voeg in een keer de bloem toe en blijf roeren tot het een dikke gladde pasta wordt. Voeg nu onder stevig roeren de vi...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18