0c6dab9ff71ae9a1a20705d77faefd2bad8d3d153https://www.lekkermakkelijk.nl

Coq au vin blanc met pastinaak en groene salade

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 80 minuten

Bereiding

Verwarm de oven op 200ºC. Hak de kip in stukken. Bestrooi ze met versgemalen peper en zeezout. Bak de stukken kip in delen rondom goudbruin in een grote braadpan. Doe ze in de ovenschaal. Pel de sjalotten en halveer ze. Bak ze rondom in de boter waarin de kip is gebakken. Doe ze bij de kip. Voeg nu de in stukken gesneden pastinaak toe en bak deze ook even aan. Voeg ook bij de kip. Snijd de knoflook doormidden en leg ze samen met de laurierblaadjes en de takjes tijm bij de kip . Zet de schaal in de oven en bak de kip 15 minuten op 200ºC. Haal de ovenschaal uit de oven en keer de delen kip om en bak nogmaals 15 minuten op 200ºC. Haal de ovenschaal weer uit de oven en besprenkel met de honing. Schenk de witte wijn en bouillon erover en zet de kip weer in de oven. Verlaag de temperatuur naar 180ºC en bak nog 20 minuten. Bak de paddenstoelen even op in de pan waarin de kip is gebakken. Open de oven na 10 minuten, schep de kip nog even om en verdeel de paddenstoelen erover. Bak ze 10 minuten mee. Haal de ovenschotel uit de oven. Haal de geroosterde halve bollen knoflook uit de ovenschaal en plop de teentjes knoflook uit hun velletje en doe ze weer in de ovenschaal. Zet de coq au vin blanc op tafel. Heerlijk met stokbrood en een glas witte wijn.

Ingrediënten

  • 1 grote scharrelkip
  • 250 gr gemengde paddenstoelen
  • 6 sjalotten
  • 1 bol knoflook
  • 6 takjes tijm
  • 1 eetlepel honing
  • 6 laurierblaadjes
  • 4 pastinaken, geschild met een dunschiller
  • ½ liter droge witte wijn
  • 400 ml kippenbouillon
  • 25 gr boter
  • versgemalen zeezout en peper

Receptnummer: 2626


Reageren


Meer smakelijke recepten

Biefstuk met witlof, pruimen en rozemarijn

Rooster de hazelnoten goudbruin met een eetlepel boter. Bestrooi ze daarna met wat versgemalen zeezout en peper. Hak de hazelnoten grof en houd ze apa...

Hongaarse pastei met varkenshaas, paprika en karwijzaad

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de uien in dunne ringen en fruit ze gedurende 10 minuten in 25 gram boter. Snijd de paprika’s in dunne reepjes...

Kabeljauw, garnalen, champignons en druiven in roomsaus

Smelt de boter in een koekenpan. Voeg in een keer de bloem toe en blijf roeren tot het een dikke gladde pasta wordt. Voeg nu onder stevig roeren de vi...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18