05e00f2b0b365a676968e45c515d1b8fcf7d5051ahttps://www.lekkermakkelijk.nl

Ontbijttaart met havermout, Griekse yoghurt en citrusfruit

Nagerecht - Winter - 6 personen - 45 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Rooster de pecannoten knapperig in een droge koekenpan. Hak ze daarna fijn. Haal de pitten uit de dadels en snijd ze daarna in kleine stukjes. Verwarm de kokosolie in een koekenpan en voeg de havermout, pecannoten, kaneelpoeder, mespunt zout en honing toe. Schep alles goed om en bak 2 minuten op een halfhoog vuur. Schep het havermoutmengsel uit de pan in een kom. Bekleed de bodem van de taartvorm met een vel bakpapier. Druk het havermoutmengsel met de achterkant van een lepel stevig in de vorm. Bak de bodem 15 minuten in de oven krokant. Laat de taartbodem 30 minuten afkoelen. Haal na 15 minuten de ontbijttaart uit de taartvorm en leg hem op een groot bord. Bereid ondertussen de vulling voor de taart. Snijd de sinaasappels en rode grapefruits in plakken. Knip van elke plak citrusfruit rondom de schil eraf met een keukenschaar. Snijden kan natuurlijk ook, maar dan verlies je ook veel sap. Roer de vanillesuiker door de Griekse yoghurt. We maken de ontbijttaart af. Schep de Griekse yoghurt erin en versier met de plakken citrusfruit, blauwe bessen, granaatappelpitjes, blaadjes munt en de noten.

Ingrediënten

  • 300 gr geroosterde havermout
  • 100 gr pecannoten
  • 8 zachte dadels
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 5 volle el kokosolie
  • 4 el honing
  • 400 gr volle Griekse yoghurt
  • 2 zakjes vanillesuiker of 1 tl vanille extract
  • 2 sinaasappels
  • 2 rode grapefruits
  • blauwe bessen, vers of diepvries
  • 12 granaatappel
  • 2 takjes munt
  • 2 el geroosterde noten naar keuze
  • Extra: 1 lage ribbeltaartvorm van 22 cm met uitneembare bodem, bakpapier

Receptnummer: 3893


Reageren


Meer smakelijke recepten

Aardbeien, amandelen en sinaasappelsiroop op cakedeeg

Kook op een halfhoog vuur de sinaasappelsap, honing en rozemarijntakjes in tot een siroop en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 160ºC. Vet het ba...

Appelplaattaart met kokos en room

Verwarm de oven op 180ºC. Mix de eieren met de suiker romig gedurende 5 minuten. Voeg de vanille merg, citroenrasp, mespunt zout en slagroom toe. En ...

Appeltaart met herfstfruit en noten

Doe het bakmeel, suiker, zout en boter in de mengkom van de keukenmachine en pulse kort tot kruim. Voeg het ei toe en pulse tot een deegbal. Haal het ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18