0b6bed6fab561f4db35367a638b129bd1e61bc19dhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Spaanse mosselschotel

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Was de mosselen en laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd de tomaten in stukjes, de uien in halve ringen, de paprika in blokjes en de knoflook in plakjes. Schenk in een grote ovenschaal de olijfolie, leg hierop alle gesneden groenten, de helft van de peterselie en de helft van de knoflook. Schep alles goed om en zet de schaal in de oven. Bak de groenten 10 minuten. Schenk in een kom de witte wijn met de tomatenpuree. Voeg de andere helft van de knoflook toe en de citroenrasp. Maal er flink wat peper uit de molen over. Meng alles goed door. Haal de schaal met groenten uit de oven. Voeg de mosselen toe, het tomaten wijn mengsel en de rest van de peterselie. Schep alles goed om. Dek de mosselen af met aluminiumfolie en stoom de mosselen in 10 minuten gaar. Snijd ondertussen het stokbrood in blokjes. Meng in een schaal 3 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook uit de pers en wat zout uit de molen. Meng de blokjes brood er goed door heen. Haal de schaal uit de oven, verhoog de oventemperatuur naar 200ºC en verwijder de folie. Schep de mosselen om en verdeel het brood erover. Zet weer terug in de oven zonder folie en bak nog 5 minuten. Serveer met parten citroen en aioli.

Ingrediënten

  • 1500 gr mosselen
  • 5 tomaten
  • 2 uien
  • 2 rode paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 takjes peterselie
  • 5 el olijfolie
  • 1 glas witte wijn
  • 2 el tomatenpuree
  • rasp van 1 citroen
  • 1 stokbrood
  • 1 bakje aioli

Receptnummer: 4349


Reageren


Meer smakelijke recepten

Mosseltjes en schelpjes in witte wijn met brood

Was de schelpen om zand en vuil te verwijderen, gooi schelpen die al open zijn weg. Leg de schelpen in een mosselpan en schenk de wijn erover. Knofloo...

Spaanse rijstschotel met kip en mosselen en garnalen

Water koken voor het aanmaken van de kippenbouillon. Kipfilet en salami in stukjes snijden. Ui snipperen en paprika in blokjes snijden. Salami op laag...

Thaise mosselen

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder beschadigde en openstaande schelpen. Snijd ondertussen de gember fijn. Halveer de peper in de lengte e...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18