031d753b256eaaf29cadbfc2cd7e81e543420db5ehttps://www.lekkermakkelijk.nl

Sukadelappen

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Feest - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

Laat de sukadelappen op kamertemperatuur komen. Pel de uien en snijd in halve ringen. Bak de uien 3 minuten aan op hoog vuur in 2 eetlepels boter en schep ze daarna uit de pan. Bestrooi het vlees met zout en peper, de gemberpoeder en gemalen koriander. Smelt de rest van de boter in een braadpan en bak het vlees aan beiden zijden 2 minuten bruin. Blus af met de port. Voeg dan toe, de gebakken uien, de kruidnagels, de kaneelstokjes, de peperkorrels, het verkruimelde bouillontablet, de azijn en 200 ml warm water. Breng aan de kook en zet het vuur daarna laag. Laat de sukadelappen met de deksel 3 uur heel zacht sudderen tot dat het vlees boterzacht is. Serveer met sinaasappel, spruitjes, stoofpeertjes en rode wijn risotto.

Ingrediƫnten

  • 1000 gr sukadelappen
  • 50 gr roomboter
  • 2 uien
  • 4 kruidnagels
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl gemalen koriander
  • 4 verse peperkorrels
  • 300 ml port
  • 1 runderbouillon tabletten
  • 2 el azijn

Receptnummer: 5410


Reageren


Meer smakelijke recepten

Gebraden sukadelapjes

Dep de sukadelapjes droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees aan beide zijden met zout en peper. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in de braadpa...

Kalfsstoof vlees

Smelt in een pan met dikke bodem de boter, besprenkel de kalf sukade met zout en bak deze rondom aan in de boer, flink kleur mag de sukade krijgen. Ha...

Winterstoofpot van rundvlees, knoedels, kummel, boerenkool en uien

Bak de grof gesneden uien aan in de boter. Voeg het vlees toe en bak het rondom aan. Voeg de plakjes knoflook, laurierbladen, jeneverbessen, kaneel en...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18