Saucijzenbroodjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hapje - Feest - 10 personen - 20 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng het gehakt met het losgeklopte ei, paneermeel, cranberry compote, blaadjes tijm, zout, nootmuskaat en witte peper. Vorm er tien gelijke balletjes van en draai ze tot een klein worstje van 7 cm. Leg op elk plakje, net ontdooid bladerdeeg, een rolletje gehakt. Vouw het bladerdeeg dicht met een vork. Leg op de bakplaat en maak zo ook de anderen. Klop de eidooiers los met 1 el melk. Bestrijk ze met eidooier en bestrooi ze daarna met het sesamzaad. Bak ze 25 minuten in de oven goudbruin. Serveer ze met extra cranberry compote en mosterd.
Ingrediënten
- 500 gr rundergehakt
- 1 ei
- 3 el paneermeel
- 2 el cranberry compote > zie recept scones
- 2 tl mosterd
- 4 takjes tijm
- 1 tl zout
- 1 tl nootmuskaat
- 1 tl witte peper
- 10 plakjes bladerdeeg
- 2 eidooiers
- 2 el zwart of wit sesamzaad
- 1 el melk
Receptnummer: 5851
Reageren
Meer smakelijke recepten
Bestrooi de kiphaasjes met gemalen zeezout en peper en de gedroogde dragon. Snijd de prei in dunne ringen en was ze goed in een vergiet onder koud str...
Verwarm de oven voor op 175ºC. Bewaar 4 mooie stukjes zalm voor op de taartjes en doe de rest van de zalm in een hoge maatbeker. Snijd de witvis in s...
Verwarm de oven voor op 225ºC. Smelt de boter en voeg de saffraandraadjes toe, rasp de citroenschil erboven en pers de halve citroen erboven uit. Maa...