
Vergeten-groentestoofschotel
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 25 minuten
Bereiding
1. Verhit de olie in een grote braadpan. 2. Bak de ui en knoflook een paar minuten tot ze zacht zijn. 3. Doe de pastinaak, knolselderij en peen erbij en bak kort mee. 4. Giet de passata en bouillon in de pan en voeg de tijm en laurier toe. Laat het geheel 5 minuten zachtjes stoven. 5. Doe de spruitjes erbij en laat het nog 15 minuten zachtjes pruttelen. 6. Meng de witte bonen en olijven door de stoofschotel en verwarm 5 minuten mee. 7. Verwijder het laurierblaadje en breng op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 400 g geschilde pastinaak, in stukken
- 400 g geschilde knolselderij, in blokjes
- 1 winterpeen, in plakjes
- 100 g zwarte olijven
- 500 ml passata
- 500 ml groentebouillon
- 4 takjes tijm
- 2 laurierblaadje
- 300 g schoongemaakte spruitjes
- 1 blik/pot witte bonen, uitgelekt
- 1 el citroensap
Receptnummer: 6235
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak het vlees rondom bruin. 2. Voeg de gesnipperde uien toe en bak ze glazig. Strooi de kruidenmix erover...
1. Als je verse bieten gebruikt, kook ze dan gaar in water. Pel en snijd de gekookte bieten vervolgens in kleine blokjes. 2. Verhit de olijfolie in e...
1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Snijd de helft van de rookworst in plakjes en de andere helft in Hasselback-stijl: snijd hem voorzichtig in du...