
Quiche met aardappel, rode ui en chorizo
voor 4 personen bereidingstijd: ca. 30 minutenHoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Kook de aardappels in de schil in gezouten water tot ze gaar zijn, laat ze iets afkoelen en leg ze in een grote ovenschaal. 3. Druk de aardappels met een grote pan plat, zodat ze de bodem en zijkanten van de schaal bedekken als een soort deegkorst. 4. Verdeel de crème fraîche over de aardappelbodem. 5. Verdeel de rode ui, bosui en chorizoblokjes over de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper en strooi de geraspte kaas eroverheen. 6. Bak de quiche 20-25 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten en goudbruin is. Serveer eventueel met sperziebonen.
Ingrediënten
- 1 kg aardappels (ongeschild)
- 250 g crème fraîche
- 2 rode uien, in ringen
- 3 bosui, in stukjes
- 100 g chorizo, in blokjes
- 100 g geraspte kaas
- sperziebonen (optioneel, als bijgerecht)
Receptnummer: 6240
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snij...
Leg het taartdeeg op een licht bebloemde plank en laat ontdooien, bekleed daarna de taartvorm met het deeg tot aan de rand. Blancheer wat blaadjes gro...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ingevette vorm van 24 cm doorsnee met de plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem. Kook de roosje...