
Roerbakgroente met chorizo en feta
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
1. Bak de chorizoplakjes in een grote pan of wok zonder olie tot ze licht krokant zijn. Haal uit de pan en zet apart. 2. Voeg de krieltjes toe aan het achtergebleven vet en bak ze in 8-10 minuten goudbruin. 3. Doe de ui, paprika en sperziebonen erbij en roerbak nog 5-7 minuten, tot alles gaar en licht gekleurd is. 4. Voeg de chorizo weer toe en meng goed door. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. 5. Verkruimel vlak voor het serveren de feta erover. Tip: Lekker met een frisse salade.
Ingrediënten
- 1 chorizo (± 250 g) in plakjes gesneden
- 450 g minikrieltjes gekruid
- 2 rode uien, gesnipperd
- 3 puntpaprika’s, in reepjes
- 400 g sperziebonen (diepvries)
- 2 tl paprikapoeder
- 100 g feta
Receptnummer: 6332
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Meng de kipblokjes met sojasaus, olijfolie, honing, paprikapoeder, knoflook, cayennepeper, peper en zout. Laat minstens 30 minuten marineren. 2. Ko...
1. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de paprikablokjes toe en bak 2 minuten mee. 2. Doe de mais, kidneybonen, cherryt...
1. Verhit wat olie in een pan en bak de courgetteplakjes op middelhoog vuur tot ze goudbruin en licht gekaramelliseerd zijn (5-7 minuten). Haal uit de...