0a074a2fc9122a1d6f894ac4d85e233b744ce2de9https://www.lekkermakkelijk.nl

Kip shaslicks met aardappelsalade

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

1. Meng de kipblokjes met sojasaus, olijfolie, honing, paprikapoeder, knoflook, cayennepeper, peper en zout. Laat minstens 30 minuten marineren. 2. Kook voor de aardappelsalade de aardappelschijfjes in 10–12 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen. 3. Meng Griekse yoghurt, mayonaise, mosterd, azijn, peper en zout tot een dressing. 4. Meng de iets afgekoelde aardappels met de augurk, de lente-ui en de dressing. Maak eventueel af met fijngehakte verse kruiden. 5. Rijg om en om stukjes paprika, mango en kip aan de satéprikkers. Gril de sjaslieks 10 tot 12 minuten op de barbecue, in een hete grillpan of in de oven (220°C, grillstand). Draai regelmatig tot de kip gaar en licht gekaramelliseerd is. 6. Serveer de sjaslieks met de aardappelsalade. Liever vegetarisch? Vervang de kip door halloumi of tofu en gebruik dezelfde marinade.

Ingrediënten

  • Voor de shaslicks:
  • 250 g kippendijen, in blokjes (± 2 x 2 cm)
  • 2 el sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • snufje cayennepeper
  • ½ rode paprika, in stukken
  • ½ gele paprika, in stukken
  • ½ rijpe mango, in blokjes
  • VOOR DE AARDAPPELSALADE:
  • 1 kg vastkokende aardappels, geschild en in schijfjes gesneden
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • 1 el wittewijnazijn of citroensap
  • 160 g augurkjes, in kleine blokjes
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • verse bieslook of peterselie, fijngehakt
  • Extra: 4 houten satéprikkers (20 minuten geweekt in water)

Receptnummer: 6350


Reageren


Meer smakelijke recepten

Bloemkoolcaponata

1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Meng de bloemkoolroosjes, rode ui en bleekselderij met olijfolie, wittewijnazijn, peper en zout. Verdeel over ee...

Meloenbolletjes met munt limoenroom

1. Maak met een meloenbolletjeslepel bolletjes uit de meloenen. Zet koel weg. 2. Klop de slagroom lobbig met de suiker, het limoensap en de limoenrasp...

Romige gnocchi met spinazie en zongedroogde tomaten

1. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Zet ze opzij. 2. Doe de spinazie, zongedroogde tomaten, crème fraîche en slagro...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18