0b48f8729fd9f851adcfab6eefcd55574edf58d45https://www.lekkermakkelijk.nl

Romige orzo met courgette en zalmfilet

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Zomer - 3 personen - 20 minuten

Bereiding

1. Verhit wat olie in een pan en bak de courgetteplakjes op middelhoog vuur tot ze goudbruin en licht gekaramelliseerd zijn (5-7 minuten). Haal uit de pan en zet opzij. 2. Voeg indien nodig nog wat olie toe en fruit de ui glazig. 3. Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder en orzo toe en bak kort mee. 4. Giet de groentebouillon erbij en laat de orzo in 10–12 minuten zachtjes gaar worden. Roer regelmatig. 5. Roer de roomkaas, gebakken courgette en dille door de gare orzo. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. 6. Serveer de romige orzo met stukjes warmgerookte zalmfilet. Garneer met extra dille en partjes citroen.

Ingrediënten

  • 1 scheutje olie (om in te bakken)
  • 2 kleine courgettes, in halve plakjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes (ca. 400 g)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 300 g orzo
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 g roomkaas (naturel of kruiden)
  • verse of gedroogde dille, naar smaak
  • sap van 1 citroen
  • 2 warmgerookte zalmfilets

Receptnummer: 6341


Reageren


Meer smakelijke recepten

Mexicaans pannetje

1. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de paprikablokjes toe en bak 2 minuten mee. 2. Doe de mais, kidneybonen, cherryt...

Roerbakgroente met chorizo en feta

1. Bak de chorizoplakjes in een grote pan of wok zonder olie tot ze licht krokant zijn. Haal uit de pan en zet apart. 2. Voeg de krieltjes toe aan het...

Romige gnocchi met spinazie en zongedroogde tomaten

1. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Zet ze opzij. 2. Doe de spinazie, zongedroogde tomaten, crème fraîche en slagro...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18