
Romige gnocchi met spinazie en zongedroogde tomaten
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
1. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Zet ze opzij. 2. Doe de spinazie, zongedroogde tomaten, crème fraîche en slagroom in een hoge maatbeker en pureer tot een gladde saus. 3. Bak de knoflook kort in olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de cherrytomaatjes toe en bak 2–3 minuten. Zet de warmtebron laag. 4. Voeg de saus toe aan de pan met tomaat en knoflook. Laat 2–3 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat chilivlokken. 5. Kook intussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking (2-3 minuten, tot ze boven komen drijven). 6. Giet af, meng de gnocchi door de saus en verwarm nog 1–2 minuten goed door. 7. Serveer met de geroosterde pijnboompitten. Tip: Maak je gerecht helemaal af met Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
- 2 el pijnboompitten
- 350 g diepvriesspinazie
- 80 g zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt en in stukjes
- 125 g crème fraîche
- 125 ml slagroom
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- olijfolie (om in te bakken)
- 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- chilivlokken naar smaak (optioneel)
- 800 g gnocchi
Receptnummer: 6352
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Meng de kipblokjes met sojasaus, olijfolie, honing, paprikapoeder, knoflook, cayennepeper, peper en zout. Laat minstens 30 minuten marineren. 2. Ko...
1. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de paprikablokjes toe en bak 2 minuten mee. 2. Doe de mais, kidneybonen, cherryt...
1. Verhit wat olie in een pan en bak de courgetteplakjes op middelhoog vuur tot ze goudbruin en licht gekaramelliseerd zijn (5-7 minuten). Haal uit de...