
Bruschetta's met gegrilde perzik en burrata
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Zomer - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
1. Bestrijk de plakken brood aan beide kanten met olijfolie. Gril ze in een grillpan of onder de grill tot ze goudbruin en krokant zijn (2-3 minuten per kant). 2. Gril ook de perzikpartjes aan beide kanten tot er grillstrepen ontstaan (1–2 minuten per kant). 3. Beleg elk stukje brood met wat blaadjes spinazie. 4. Trek de burrata voorzichtig in stukjes en verdeel over de bruschetta’s. Breng op smaak met peper en zout. 5. Leg op elke bruschetta een paar partjes gegrilde perzik, een beetje fijngesneden rode ui en wat verse basilicumblaadjes. Besprenkel alles met honing. In plaats van burrata kun je ook (buffel)mozzarella gebruiken
Ingrediënten
- 12 dikke plakken stokbrood of ciabatta
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 perzik, in partjes gesneden
- 1 handje spinazie (± 30 g)
- 1 bol burrata
- ½ rode ui, in dunne partjes
- 1 bosje verse basilicum (ongeveer 10 blaadjes)
- 2 el honing
Receptnummer: 6343
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Meng de bloemkoolroosjes, rode ui en bleekselderij met olijfolie, wittewijnazijn, peper en zout. Verdeel over ee...
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan het water een theelepeltje harissa en eventueel een bouillonblokje toe. Giet af en...
1. Verhit een barbecue, grillpan of een gewone koekenpan op middelhoge stand. 2. Bestrijk de plakken halloumi met een klein beetje olijfolie en leg ze...