
Bloemkoolcaponata
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 25 minuten
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Meng de bloemkoolroosjes, rode ui en bleekselderij met olijfolie, wittewijnazijn, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 20 tot 25 minuten in de oven, tot de groenten lichtbruin en beetgaar zijn. 3. Verhit een grote pan op middelhoge stand. Doe de geroosterde groenten erin en voeg de tomatenblokjes toe. Roer de rozijnen, olijven en kappertjes erdoor. 4. Laat het geheel 15 minuten sudderen op lage stand met het deksel op de pan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Proef en breng op smaak met extra peper, zout en eventueel een scheutje azijn. 5. Serveer de caponata warm of lauwwarm, bestrooid met fijngehakte peterselie. Lekker met brood om in de saus te dippen. Tips: Voor een extra vullende maaltijd voeg je kikkererwten of linzen toe tijdens het sudderen. Liever een frisse touch? Voeg aan het eind wat citroenrasp of verse basilicum toe.
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool, in kleine roosjes
- 3 rode uien, in halve ringen
- 4 stengels bleekselderij, in boogjes gesneden
- 2 el extra vierge olijfolie
- 2 el wittewijnazijn
- 2 blikken (à 400 g) tomatenblokjes
- 50 g rozijnen
- 100 g groene en zwarte olijven
- 3 el kappertjes
- handje verse peterselie, fijngehakt
- vers brood (bijv. ciabatta), om erbij te serveren
Receptnummer: 6348
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Was de courgettes en snijd ze met een dunschiller of spiraalsnijder in dunne linten. 2. Bestrooi de linten met een snufje zout en laat 10 minuten r...
1. Meng de kipblokjes met sojasaus, olijfolie, honing, paprikapoeder, knoflook, cayennepeper, peper en zout. Laat minstens 30 minuten marineren. 2. Ko...
1. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Zet ze opzij. 2. Doe de spinazie, zongedroogde tomaten, crème fraîche en slagro...